Στερλίνα και κινεζικές μετοχές αξίζουν… προσοχής

Βελτίωση του επενδυτικού συναισθήματος στις διεθνείς αγορές και προσδοκίες για διευθέτηση στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Στο επίκεντρο της προσοχής και το Brexit.

Στερλίνα και κινεζικές μετοχές αξίζουν… προσοχής

Χθες οι παγκόσμιες μετοχές ανέβηκαν, με την προοπτική ότι οι τελευταίες εμπορικές εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν είναι τόσο κακές όσο φοβούνται. Στις ΗΠΑ, οι Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν ψηλότερα, καθώς οι τραπεζικές μετοχές ενισχύθηκαν με την αύξηση των αποδόσεων του ομολογιών του αμερικανικού Δημοσίου, αν και ο NASDAQ υποχώρησε 0,1%, σε ασθενέστερες τεχνολογικές αποδόσεις. Ασιατικές και ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν επίσης εν μέσω προσδοκιών ότι η Κίνα θα ενισχύσει την οικονομική της πολιτική, για να μετριάσει την επίδραση των υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ.

Η όρεξη για ανάληψη κινδύνου υποχώρησε αφού ο πρωθυπουργός Li Keqiang τόνισε ότι η Κίνα δεν θα αντιδράσει με ανταγωνιστικές νομισματικές υποτιμήσεις στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ. Παραδέχθηκε ότι η Κίνα αντιμετώπιζε «μεγαλύτερες δυσκολίες» στη διατήρηση της σταθερότητας της οικονομίας της, αλλά ανέφερε ότι η Κίνα είχε «επαρκή εργαλεία» για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Καθώς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα δύο έθνη έχουν περιθώρια να επιτύχουν μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων, παραμένουμε θετικοί για τις μετοχές εταιρειών από την Κίνα, δεδομένων των σταθερών αποδόσεων και των ελκυστικών αποτιμήσεων.

Η ισοτιμία GBP/USD υποχώρησε σύντομα κάτω από 1,31, πριν ανακάμψει με την ανακοίνωση ότι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May απέρριψε μια βελτιωμένη πρόταση για τα σύνορα της Ιρλανδίας από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. Michel Barnier.

Παρά τις αβεβαιότητες για το Brexit, διατηρούμε τη θετική στάση μας λόγω της ελκυστικής αποτίμησης της στερλίνας και των εκτεταμένων αρνητικών τοποθετήσεων. Ωστόσο, παραμένουμε ουδέτεροι για το ευρώ, λόγω των αυξημένων κινδύνων εκδήλωσης κάποιων αρνητικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας συζήτησης για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ . 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video