13o Roadshow: Τα πρώτα μηνύματα από το Λονδίνο

Τι ρώτησαν και τι είπαν τα ξένα funds στις πρώτες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών. Η επιφυλακτικότητα και τα ερωτήματα για το πολιτικό σκηνικό. Στο επίκεντρο σήμερα η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

13o Roadshow: Τα πρώτα μηνύματα από το Λονδίνο

Τα κόκκινα δάνεια και οι ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις βρέθηκαν, χθες, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών και των εκπροσώπων επενδυτικών τραπεζών κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με στελέχη ελληνικών εταιρειών και τραπεζών, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο του 13ου roadshow που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Πηγές που συμμετείχαν στις συναντήσεις των στελεχών του τραπεζικού κλάδου τονίζουν το Euro2day.gr ότι δύο είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν τους ξένους:

- Πρώτον, η επίτευξη των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για την 3ετία 2019-2021 ενόψει της υποβολής των πλάνων από τις ελληνικές τράπεζες. «Είναι επιφυλακτικοί για την δέσμευση των ελληνικών τραπεζών ότι μέχρι το τέλος του 2021 τα μη εξυπηρετούμενα θα πέσουν κάτω από το 20%», αναφέρει στο Εuro2day.gr πηγή και προσθέτει: «Ρωτούσαν κατά πόσο αυτοί οι φιλόδοξοι, όπως τους χαρακτήρισαν, στόχοι είναι βατοί και εφικτοί».

- Δεύτερον, πέραν της πορείας των κόκκινων δανείων οι ξένοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πηγές αναφέρουν ότι «είναι εμφανές πως θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική χρονιά και τα πράγματα για την επόμενη ημέρα στην οικονομία και στις επενδύσεις θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εκλογές».

Το roadshow συνεχίζεται και σήμερα με μια σειρά προγραμματισμένα ραντεβού με τους ξένους από το σύνολο των ελληνικών εταιρειών και τραπεζών που μετέχουν στις παρουσιάσεις. Σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video