Πώς είδαν Alpha Finance, Euroxx, Pantelakis τα αποτελέσματα της ΕΤΕ

Τις σκέψεις τους για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας καταθέτουν τρεις εγχώριες χρηματιστηριακές. Πού οφείλονται οι ζημιές της τράπεζας, θετική η υπέρβαση των στόχων για τα κόκκινα δάνεια.

Πώς είδαν Alpha Finance, Euroxx, Pantelakis τα αποτελέσματα της ΕΤΕ

Η Alpha Finance σημειώνει οτι η μετοχή της Εθνικής αναμένεται να αντιδράσει αρνητικά, καθώς οι επενδυτές ενδέχεται να επανεκτιμήσουν την παραγωγή εσόδων από την τράπεζα. 

Οι αδύναμες επιδόσεις της τράπεζας σε όρους καθαρών εσόδων από τόκους, οφείλονται στην απομόχλευση και τα χαμηλότερα έσοδα από δάνεια και ομόλογα, σημειώνει. Παράλληλα, τονίζει ότι η μείωση των NPEs δεν είναι τόσο εντυπωσιακή ώστε να αντισταθμίσει το αρνητικό κλίμα για τα έσοδα της Εθνικής.

Η Euroxx υπογραμμίζει ότι η Εθνική περιόρισε τις ζημιές της από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το Q3 στα 44 εκατ. ευρώ, με τις ζημιές της τράπεζας να διαμορφώνονται οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της (48 εκατ. ευρώ).  Σημειώνει δε ότι τα NPEs της τράπεζας υποχωρούν για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο. 

Η Pantelakis Securities τονίζει ότι η Εθνική ξεπέρασε το στόχο μείωσης των NPEs για το 2017, αποδίδοντας το ζημιογόνο αποτέλεσμα στις ζημιές από συναλλαγές. 

Τονίζει ότι τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» της τράπεζας παρέχουν σιγουριά εν όψει μετάβασης στο IFRS 9 και ελέγχων από τον SSM. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ΕΤΕ είναι η προτιμώμενη μετοχή της από τον κλάδο, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση overweight και την τιμή-στόχο των 0,4 ευρώ.  

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video