Μαθήματα Χρηματιστηριακά Μαθήματα

Επενδυτικά χαρακτηριστικά, περιορισμοί, κέρδη των Α/Κ

Κάθε Α/Κ τοποθετεί τα διαθέσιμα κεφάλαια σε εναλλακτικά αξιόγραφα έχοντας ως στόχο την  επαγγελματική τους διαχείριση. Κάθε Α/Κ είναι ένα επενδυτικό προϊόν, του οποίου τα αξιόγραφα είναι συνάρτηση του είδους του Α/Κ και της επικινδυνότητας που πρέπει να έχει.

Εμβαθύνοντας στην αγορά παραγώγων

Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) προσφέρουν τη δυνατότητα σ’ έναν επενδυτή να αποκομίσει υπεραξίες με πολλούς τρόπους και με διάφορες στρατηγικές, και μάλιστα «αδιαφορώντας» για το αν η αγορά ανεβαίνει, πέφτει ή μένει σταθερή!

Ομόλογα του δημοσίου

Τα ομόλογα του δημοσίου έχουν μακρά ιστορία –τόσο μακρά όσο και οι ανάγκες εσωτερικού δανεισμού ενός κράτους.

Τα μυστικά των συναλλαγών

Η διαπραγμάτευση των μετοχών δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν τόσο εύκολη υπόθεση, όσο είναι σήμερα. Οι μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων οι χρηματιστές έδειχναν ενδιαφέρον μόνο για μια μικρή μερίδα ανθρώπων και συγκεκριμένα για εκείνους που διέθεταν μεγάλα κεφάλαια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Δείκτες (Indicators) - Υποενότητα 2

Στην ενότητα των δεικτών (Indicators) περιγράφονται αναλυτικά όλοι οι δείκτες που χρησιμοποιούνται στην τεχνική ανάλυση. Στην υποενότητα 2 αναλύονται οι ταλαντωτές, δείκτες δυναμικής (Oscillators, Momentum Indicators).

Δείκτες (Indicators) - Υποενότητα 3

Στην ενότητα των δεικτών (Indicators) περιγράφονται αναλυτικά όλοι οι δείκτες που χρησιμοποιούνται στην τεχνική ανάλυση. Στην υποενότητα 3 αναλύονται οι δείκτες όγκου (Volume Indicators).

Θεωρία του Dow

Στην ενότητα θεωρία του Dow περιγράφονται αναλυτικά η ιστορία εξέλιξης της θεωρίας και οι αρχές της και παρέχονται πλήρη παραδείγματα.

Νέες εισαγωγές (μέρος Β')

Το μάθημα αυτό αναφέρεται κυρίως στο είδος των εισαγωγών που αφορά νέες εταιρίες και οι οποίες περιγράφονται σε άλλα μαθήματα του stocklearning.gr. Ωστόσο,  αρκετά από τα στοιχεία αυτά είναι κοινά και άπτονται διαφορετικών τύπων επιχειρήσεων.

Υπολογίζοντας τις αποδόσεις

Ο βασικός αντικειμενικός στόχος των εταιριών είναι να αυξήσουν την αξία για λογαριασμό των μετόχων. Αυτό το πετυχαίνουν μέσω μερισμάτων τα οποία είτε καταβάλλονται σήμερα, είτε αναμένονται στο μέλλον.

Μέθοδοι επιλογής Α/Κ

Παλαιότερα, οι επενδυτές αξιολογούσαν τις επιδόσεις του χαρτοφυλακίου τους, βασιζόμενοι αποκλειστικά σχεδόν στο ποσοστό της απόδοσης τους. Ήταν ενήμεροι για τον κίνδυνο, αλλά δεν ήξεραν πως να τον ποσοτικοποιήσουν και συνεπώς, δεν μπορούσαν να υπολογίσουν τις επιδράσεις του με ακρίβεια.

Εταιρικά ομόλογα

Τα εταιρικά ομόλογα συνήθως προσφέρουν υψηλότερη απόδοση από τα κρατικά για τον απλό λόγο ότι, επειδή είναι δάνεια προς τις επιχειρήσεις, φέρουν μεγαλύτερο κίνδυνο μη αποπληρωμής.

Υπολογίζοντας κέρδη και αξία

Ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές έχουν απογοητευτεί από τη χρησιμότητα των κερδών ανά μετοχή και των μερισμάτων προκειμένου να προσδιοριστεί η κερδοφορία μια επιχείρησης και η αξία των μετοχών.

Επιλέγοντας μετοχές (μέρος Β')

Οι μετοχές μπορούν να αποτιμηθούν με πολλούς τρόπους. Η ονομαζόμενη «θεμελιώδης ανάλυση» οδηγεί τους αναλυτές να αξιολογούν τις μετοχές σύμφωνα με τις αριθμητικές χρηματοοικονομικές πληροφορίες και σύμφωνα με άλλες παραμέτρους.

Εξαγορές και συγχωνεύσεις

Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις αποτελούν διαδικασίες- κλειδιά για τις αγορές, ειδικά για τις αγγλοσαξωνικές. Η απειλή της εξαγοράς και η «ταπείνωση» που μπορεί αυτή να σημαίνει για μια διοίκηση, λειτουργεί ως σημαντικό κίνητρο για τους διοικούντες ώστε αυτοί να αυξήσουν την απόδοσή τους και την απόδοση της εταιρίας.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video