Citi: «Ουδέτερη» για τις ελληνικές τράπεζες

Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω της αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα των stress tests «βλέπει» η Citi. Αναβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε «buy», διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «neutral» για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Citi: «Ουδέτερη» για τις ελληνικές τράπεζες
Η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των stress tests είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυξημένη μεταβλητότητα και δικαιολογεί μια «ουδέτερη» στάση για τον τραπεζικό κλάδο της Ελλάδας, σύμφωνα με τη Citi.

Όπως σημειώνει, πρέπει να αποσαφηνιστούν περισσότερο τα επικαιροποιημένα σχέδια μείωσης κόκκινων δανείων και να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς το αν θα ληφθούν υπόψη στα stress tests, στη στάση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για την κάλυψη των προβλέψεων και την όποια επίπτωση στις ρυθμιστικές ενέργειες.

Συμπληρώνει πως, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη προσοχή που δίνεται από τους επενδυτές και τις ρυθμιστικές αρχές στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, εκτιμά ότι οι διοικητικές ομάδες των τραπεζών θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης των NPEs/NPLs. Αυτό, σε συνδυασμό με τα σχέδια της ΕΚΤ να ζητήσει από τις τράπεζες της ευρωζώνης να αυξήσουν την κάλυψη για τα νέα NPEs από τον Ιανουάριο του 2018 στο 100% σταδιακά, ωθεί τη Citi να αυξήσει τις προβλέψεις της για τα κόστη ρίσκου για τις ελληνικές τράπεζες.

Η Citi αναβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha σε «buy», διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «neutral» για την Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, μειώνει τις τιμές-στόχους και για τις τέσσερις τράπεζες στα 2,16 ευρώ (από 2,69 ευρώ) για την Alpha, στα 3,10 ευρώ (από 5,40) για την Πειραιώς, στο 0,8 ευρώ (από 1,05) για τη Eurobank και στο 0,33 ευρώ (από 0,35) για την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ +3,18%.

Από τον εγχώριο κλάδο προτιμά την Alpha Βank.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video