Πότε θα... ξαναλάμψει ο χρυσός

Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση για το πολύτιμο μέταλλο.

Μερικοί πιστεύουν οτι ο χρυσός θα ξαναλάμψει σύντομα οπότε είναι ώρα να δούμε μια ανάλυση επ’ αυτου.

Στο πρώτο γράφημα βλέπουμε οτι το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται πάνω απο τους τρεις ΚΜΟ.

Επίσης, στο γράφημα με τους COT βλέπουμε οτι οι μεγάλες εμπορικές εταιρείες έχουν μεγάλη κινητικότητα στις πωλήσεις. Αυτό δείχνει οτι θα πρέπει να κινούμαστε με προσοχή.

 

Ως εκ τούτου, στο επόμενο γράφημα βλέπουμε μια ζώνη με αντιστάσεις αν και η εποχικότητα δείχνει προς υψηλότερες τιμές μέχρι και τις 27 Φεβουαρίου. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά μπορεί να δούμε μια πλάγια κίνηση και έτσι να αποφύγουμε τις όποιες διορθώσεις. Προς το παρόν, η ζώνη στήριξης βρίσκεται σε απόσταση 30 δολαρίων.

Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε πως ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί προς τον ΚΜΟ ο οποίος βρίσκεται στα 1264 δολ/ουγγιά και απο εκεί και μετά να αρχίσουν τα προβλήματα δεδομένου οτι η ζώνη των αντιστάσεων εκτείνεται απο τα 1304 μέχρι τα 1373 δολ/ουγγιά. Χωρίς διάθεση για διόρθωση, βασιζόμενοι σε μια κίνηση 1-2-3, θα έπρεπε να μιλάμε για μια κίνηση μέχρι τα 1455 δολ/ουγγιά. Στις επόμενες συνεδριάσεις περιμένουμε τον χρυσό να κινηθεί προς τις αντιστάσεις που αναφέραμε προηγουμένως.

Οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού θα πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου σας. Δεν έχουμε συμπεριλάβει το διάγραμμα αλλά τώρα ο δείκτης των εν λόγω εταιρειών βρίσκεται σε μια σημαντική αντίσταση και θα μπορούσε να σημάνει μια πτώση προς τα 1214 δολ/ουγγιά. Εάν χάσουμε αυτό το επίπεδο, τότε θα πρέπει να μιλάμε για μια αλλαγή της τάσης.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video