Δείχνει πτώση το διάγραμμα του DAX

Τι αποκαλύπτουν τα Options για τον γερμανικό δείκτη.

Ο DAX έπεσε με δύναμη την Δευτέρα αφου δοκίμασε ξανά τους βραχυπρόθεσμους ΚΜΟ και απέτυχε να τους διασπάσει. Τώρα βλέπουμε οτι θα μπορούσαν να έρθουν νέες απώλειες μέχρι τις 11.420 μονάδες.

Προσέξτε τους δυο ΚΜΟ, ακόμα βρίσκονται σε αγοραστικό επίπεδο αλλά και οι δυο έχουν γυρίσει προς τα κάτω. Αυτό είναι ένα αρνητικό σημάδι από μόνο του.

Δεδομένης και της συμπεριφοράς στην Wall Street, οι σημερινές διορθώσεις θα μπορούσαν να εξομαλυνθούν και να δούμε απλώς μια inside day, αλλά αυτό το διάγραμμα δεν είναι καλό.

Στο επόμενο γράφημα μπορούμε να δούμε τα options στον DAX τα οποία επίσης έχουν σαν σημαντικό επίπεδο τις 11.400 μονάδες. Εκεί έχουμε έναν σημαντικό αριθμό δικαιωμάτων πώλησης όπου η διάσπασή αυτού του επιπέδου θα σήμαινε περαιτέρω διορθώσεις.

Ως εκ τούτου, στο επόμενο γράφημα μπορούμε να δούμε πως οι πράσινες ζώνες είχαν μια ανοδική πορεία και τώρα πέφτουν. Οι χθεσινές απώλειες ήταν αποτέλεσμα της κάλυψης θέσεων από ανοδικές τοποθετήσεις με το που χάθηκε η λεπτή πράσινη ζώνη πάνω από τις τωρινές τιμές. Αυτή η ζώνη ξεκινά από τις 11.600 μονάδες και ενεργεί ως αντίσταση ενώ μια μαζική στήριξη θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε κοντά στις 11.400 μονάδες η οποία εκτείνεται μέχρι και τις 10.975 μονάδες. Οπότε βασιζόμενοι σε αυτό το γράφημα, ο DAX μπορεί να πέσει ακόμα 100 μονάδες οπότε το πτωτικό κλίμα θα έχει εδραιωθεί. Θα πρέπει να δούμε και τα ΣΜΕ στις ΗΠΑ. Εάν αρχίσουν να χάνουν πόντους, τότε θα ξεκινήσει και η διόρθωση στον γερμανικό δείκτη οπότε και η αγορά θα γυρίσει άσχημα. Βεβαίως μένει να δούμε τι θα γίνει.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video