Αντιμέτωπος με την αντίσταση των $1.200 ο χρυσός

Το πολύτιμο μέταλλο φαίνεται να έχει ανοδικό momentum.

Σε προηγούμενη ανάλυση πριν απο λίγες εβδομάδες είχαμε επισημάνει την σημασία των 1.130 δολ/ουγγιά όπου και βρισκόταν τότε το πολύτιμο μέταλλο.

Θα έπρεπε να βρει στήριξη σ’ εκείνη την τιμή γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα βλέπαμε τιμές χαμηλότερες των 1100 USD/oz. Τώρα ο χρυσός είναι αντιμέτωπος με την αντίσταση των 1.200 USD/oz. Στο γράφημα βλέπουμε τον μέσο όρο των 200 περιόδων και λίγο πιο πάνω την κίτρινη ζώνη που έχουμε εισάγει. Θα έπρεπε να διασπαστεί αυτή η ζώνη το συντομότερο, σε συνδυασμό με την εποχικότητα, έτσι ώστε να κινηθούμε προς την δυνατή αντίσταση των 1300 USD/oz.

Στο επόμενο γράφημα μπορούμε να δούμε τον κύκλο του Hurst και πως ο χρυσός τώρα είναι αντιμέτωπος με την FLD. Σπάζοντας αυτα τα επίπεδα, θα οδηγούνταν στον στόχο των 1.266 USD/oz. Μόνο τα στοιχεία των COT (Comittment of traders) ακόμα δεν βρίσκονται στην ιδεατή ζώνη.

Οι εμπορικές εταιρείες διατηρούν ακόμα αρκετές θέσεις γι αυτό έχουμε βάλει και το ερωτηματικό. Όμως αυτό το γράφημα είναι σημαντικό γιατί βλέπουμε τους δυο κινητούς μέσους όρους που βρίσκονται γύρω απο τα 1.259 USD/oz επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον στόχο των κύκλων του Hurst στα 1.166 USD/oz.

Τέλος, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε των δείκτη συναισθήματος που χρησιμοποιούμε για τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού όπου παρατηρούμε την απαρχή μιας ανοδικής κίνησης.

Ως εκ τούτου η πτωτική τάση του καλοκαιριού έχει ήδη διασπαστεί προς τα πάνω εκτός του οτι έχει διασπαστεί και ο κινητός μέσος όρος σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αυτά λοιπόν είναι επιτέλους κάποια καλά νέα για τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video