Τεχνική ανάλυση για το Πετρέλαιο

O σχηματισμός ώμος - κεφάλι - ώμος σε αντιστροφή...

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε ξανά μια ματιά στο πετρέλαιο, βλέποντας οτι έχει πλεόν σπάσει τις ζώνες αντίστασης για τις οποίες μιλήσαμε σε παλαιότερες αναρτήσεις.

Όπως βλέπουμε και στο γράφημα, η απόφαση του ΟΠΕΚ ήταν καταλυτική στο να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από την εποχικότητα των τιμών του μαύρου χρυσού. Αυτό επιβεβαιώνει οτι γεγονός οτι κάποιες φορές εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές πέραν κάθε πρόβλεψης. Η ζώνη αντίστασης στα 48 και 52 δολάρια διασπάστηκε και έχουμε καινούρια υψηλά, οπότε έχει ανοίξει ο δρόμος για ακόμα υψηλότερα.

Εάν λάβουμε υπόψιν τα στοιχεία των COT, τα οποία μπορείτε να δείτε στο δεύτερο γράφημα, παρατηρούμε οτι οι εμπορικοί επενδυτές έχουν δυναμώσει τις θέσεις πωλήσεων. Κάθε φορά που συνέβη αυτό, η ανοδική πορεία των τιμών φρέναρε και κατέληξε στο να γυρίσει προς τα κάτω κάποια δεδομένη στιγμή. Έχουμε σημειώσει με κίτρινο αυτές τις περιπτώσεις. Με τα τωρινά δεδομένα δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν θα κινηθούμε πλαγίως ή αν θα συνεχίσουμε την άνοδο προς τον μέσο όρο με χρώμα πράσινο που βρίσκεται στα 62 δολάρια.

Εάν παρατηρήσουμε το επόμενο γράφημα, αντιλαμβανόμαστε οτι υπάρχει μια αντίσταση που έχει διασπαστεί στη ζώνη των 50 δολαρίων όπου η κάτω ζώνη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο περνάει απο τα 62.5 δολάρια το οποίο αντιστοιχεί με μια αντίσταση του έτους 2015. Οπότε εάν δούμε οτι δεν διασπάται η στήριξη τώρα, αυτός θα ήταν ο επόμενος στόχος. Σημείωση: δείτε τον σχηματισμό ώμο - κεφάλι - ώμο σε αντιστροφή ο οποίος κατά τη γνώμη μας δείχνει προς τα 90 δολάρια το βαρέλι. Η πραγματικότητα είναι οτι ο μαύρος χρυσός βρισκεται σε ανοδική πορεία και τάση παρά το γεγονός οτι κάποιες φορές τα διαγράμματα δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video