Τεχνική ανάλυση για τον Χρυσό

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση?

Ο χρυσός έχει πέσει σε δυσμένεια από πολλούς traders τον τελευταίο καιρό. Παρατηρώντας το πρώτο διάγραμμα, σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε πει οτι το μαρκαρισμένο με γαλάζιο σενάριο ήταν το αγαπημένο μας. Εν τούτοις, η διάσπαση της ζώνης των αντιστάσεων (με πράσινο) μας έφερνε στο σενάριο μαρκαρισμένο με κόκκινο.

Και απ΄ότι βλέπουμε, χειροτερεύει. Στο ίδιο γράφημα μπορούμε επίσης να δούμε τους κύκλους του Hurst. Το πολύτιμο μέταλλο ακόμη έχει ένα σημαντικό κενό για να μπορέσει να περάσει αυτήν την γραμμή του Hurst προς τα πάνω, το οποίο θα ερμηνευόταν ως ένα αγοραστικό σημάδι. Προς το παρόν έχουμε την τιμή του χρυσού στα 1.130 δολάρια ανα ουγγιά και όπως βλέπουμε στο εσωτερικό γράφημα, εκεί έχουμε την προβολή μιας προηγούμενης πτωτικής τάσης. Οπότε η ερώτηση είναι προφανής: Αντίδραση ή συνέχιση της πτώσης;


Εάν δεν ισορροπήσει η τιμή του χρυσού τώρα, μπορεί να δούμε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα. Ως εκ τούτου, βλέποντας και τα στοιχεία των COT (Commitment of Traders) στο επόμενο διάγραμμα, αντιλαμβανόμαστε οτι ακόμα υπάρχει δρόμος έτσι ώστε να πάρουμε ένα αγοραστικό σήμα. Όπως βλέπετε έχουμε τοποθετήσει μια γραμμή στο μηδέν έτσι ώστε να δείτε πως οι εμπορικές εταιρείες έχουν πρόσφατα φτάσει σε επίπεδα πωλήσεων ρεκόρ. Είναι το κόκκινο μέρος του δείκτη. Και όταν εξαφανίζονται αυτά τα επίπεδα, είναι που συνήθως βρίσκουμε τον πάτο στην αγορά και το έχω σημειώσει μ’ ένα μικρό κίτρινο κουτάκι. Επίσης έχουμε τοποθετήσει στο γράφημα την στήριξη των χαμηλών του Δεκεμβρίου του 2014. Εάν χαθεί αυτό το επίπεδο, τότε είναι πολύ πιθανόν να πάμε κατευθείαν στα 1000 δολάρια ανα ουγγιά.


Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε την εσωτερική ζώνη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο περίπου στα 1020 δολάρια. Την τελευταία φορά που ακούμπησε σε αυτήν την ζώνη ήταν το 2013. Αυτός θα ήταν ο στόχος μας εάν δούμε συνέχεια σε αυτήν την διορθωτική κίνηση. Εν τούτοις, αυτό το σενάριο θα εξουδετερωνόταν εάν δούμε κλείσιμο πάνω απο τα 1161 δολάρια ανα ουγγιά.
Στο επόμενο γράφημα μπορούμε να δούμε ήδη 15 μαύρα κουτιά όταν σε γενικές γραμμές μετά απο 7 ή 8 συνήθως βλέπουμε μια αντίδραση στην τάση. Οπότε όσο δεν βλέπουμε μια αντίδραση απο τα 1.161 δολάρια, έχουμε ένα διορθωτικό σενάριο.


Τέλος, έχουμε ένα γράφημα με την εποχικότητα για τον χρυσό με την βέλτιση είσοδο στις 23 Δεκεμβρίου και έξοδο στις 21 Φεβρουαρίου του 2017. Αυτό δίνει ένα κέρδος της τάξεως του 8% αν και η υπόθεση αυτή δεν στηρίζεται πουθενά παρά μόνο σε αυτήν την στατιστική παρατήρηση.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video