Πιθανή η... δοκιμή των 10.364 μονάδων για DAX

Tα σενάρια για την πορεία του γερμανικού δείκτη.

O DAX βρίσκεται μεταξύ των δυο ΚΜΟ σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και με το άνοιγμα σήμερα δοκιμάστηκε το χαμηλό όριο του εύρους στις 10.480 μονάδες. Πολύ πιθανόν να δοκιμάσει, λοιπόν, και τις 10.364 μονάδες.

Εάν δούμε τα στοιχεία από την αγορά των Παραγώγων (Options), αυτά δείχνουν μια σημαντική στήριξη σε αυτή τη ζώνη, αλλά εάν χαθεί αυτή η ζώνη τότε κινδυνεύουμε να δούμε τα χαμηλά των 10.200 μονάδων λόγω της κάλυψης των ανοιχτών θέσεων πώλησης δικαιωμάτων πώλησης (short put options). Στο επόμενο γράφημα βλέπουμε τα διάφορα επίπεδα στήριξης και αντίστασης των options.

Δεν έχει αλλάξει κάτι δραστικά προς το χαμηλό κομμάτι εν τούτοις η ζώνη των 10.600 μονάδων έχει χρησιμέψει ως αντίσταση η οποία δοκιμάστηκε και έτσι η αλλαγή της τάσης δείχνει οτι όντως πρόκειται για μια σημαντική αντίσταση. Eπιπλέον, τα ΣΜΕ του S&P 500 σημειώνουν δυνατή πτώση.

Αυτό σημαίνει οτι ο DAX θα μπορούσε να πέσει ως τις 10.175 μονάδες το πολύ.

Εκεί βρίσκεται η μακροπρόθεσμη αρνητική τάση την οποία ο δείκτης επιτυχώς δοκίμασε πριν απο δυο εβδομάδες μ’ ένα άνοιγμα με ανοδικό κενό. Εάν από την άλλη μεριά χαθούν οι 10.175 μονάδες, τότε ανοίγει ο δρόμος για το στρογγυλό νούμερο των 10.000 μονάδων.

Χωρίς να λάβουμε υπόψιν αυτήν τη διόρθωση, στο τελευταίο γράφημα μπορούμε να δούμε τα ακραία επίπεδα της επόμενης λήξης (στα παράγωγα), τα οποία δείχνουν προς τις 9.485 μονάδες στο κάτω μέρος εάν δυναμώσει η πτωτική τάση.

Προς το παρόν οι ευρωπαικοί δείκτες δεν δείχνουν ιδιαίτερα σημάδια πανικού αλλά για πόσο ακόμα, μένει να το δούμε.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video