Τεχνική ανάλυση για τον Χρυσό

Αρνητικά τα σινιάλα για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Τώρα που καταλάγιασε κάπως η παραφιλολογία για τον χρυσό, ρίχνουμε μια ματιά στο μέταλλο των Θεών!

Στο πρώτο γράφημα έχουμε την ζώνη στήριξης με κίτρινο χρώμα η οποία ενισχύεται περαιτέρω με την σύζευξη των ανοδικών γραμμών τάσης σε πράσινο και καφέ χρώμα. Ως εκ τούτου, μια συνεχόμενη πτώση από αυτά τα επίπεδα θα ήταν πολύ αρνητικό σημάδι.

Αν και η επόμενη στήριξη βρίσκεται στα 20 δολάρια πιο κάτω (αντιπροσωπεύεται απο τον μέσο όρο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα που βλέπουμε στο επόμενο γράφημα).

Επίσης, εκεί έχουμε και το σινιάλο της αλλαγής του συναισθήματος σε πτωτικό. Οπότε το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο χρυσός είναι να κινηθεί κατά πως δείχνει το γαλάζιο βέλος του πρώτου διαγράμματος - σε πλάγια κινηση μέχρι να βρει επαρκή στήριξη για να μπορέσει να αντιδράσει ανοδικά.


Αλλά ενώ ο χρυσός βρίσκεται σε ζώνη στήριξης, οι εταιρείες του κλάδου εξόρυξης δεν έχουν βρεθεί ακόμα σε τέτοιο επίπεδο στήριξης και βρίσκονται ακόμη 13 μονάδες μακριά. Όπως μπορείτε να δείτε απο τον δείκτη συναισθήματος, οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση πώλησης και ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο του από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Οπότε το πρώτο που πρέπει να συμβεί είναι να περάσει στην πλευρά των αγοραστών και αυτό δεν φαίνεται πιθανό προς το παρόν, οπότε προιδεάζει για χειρότερα πράγματα στο άμεσο μέλλον.


Στο τελευταίο γράφημα μπορούμε να δούμε την Three line Break (TLB). Σε γενικές γραμμές, φαίνεται οτι η πτώση δικαιούται μια στάση για ξεκούραση. Εν τούτοις διατηρούμε μια αμφιβολία γιατί για να γίνει αυτό χρειάζεται να βρεθούμε πάνω από τις 222 μονάδες και αυτό απαιτεί μια άνοδο της τάξης του 10%. Ως εκ τούτου αναμένουμε καινούρια χαμηλά αν και για μικρό χρονικό διάστημα δεδομένου οτι η τάση είναι δυνατή και αυτό πρόκειται για μια συσσώρευση.

Εάν προσέξετε, όταν άρχισαν την άνοδό τους οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού τον περασμένο Φεβρουάριο, “τεστάρισαν" κάποιες φορές την τάση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα που έχουμε μαρκάρει με πράσινο χρώμα. Οπότε αυτό που δεν πρέπει να συμβεί τώρα είναι να χαθεί η στήριξη των 187 μονάδων διότι αυτό θα ήταν όντως ένα άσχημο σημάδι.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video