Τεχνική ανάλυση για στερλίνα-δολάριο

Τα κρίσιμα επίπεδα για τη στερλίνα. Πότε αλλάζει η τάση.

Θα ασχοληθούμε σήμερα με το cable (GBP/USD) μετά και την ανακοίνωση από μέρους του ΗΒ για τις προτεινόμενες ημερομηνίες εξόδου από την ΕΕ.

Κατά τη γνώμη μας υπάρχουν διάφοροι στόχοι προς τα κάτω που τώρα τραβούν την προσοχή μας.

Στο πρώτο γράφημα μπορούμε να δούμε ότι έχει διασπαστεί η συσσώρευση και τώρα η καφέ γραμμή που βρίσκεται στο 1.2566 είναι ο στόχος προς τα κάτω. Εν τούτοις, πιστεύουμε οτι αυτό δεν θα είναι το τέλος.

Στο επόμενο γράφημα βλέπουμε το ίδιο σε εβδομαδιαία βάση. Το cable ήδη βρίσκεται κάτω απο την πράσινη πτωτική γραμμή τάσης.

Επίσης ήδη έχει συμβεί αρκετές φορές να βρεθεί τα τελευταία 10 χρόνια στα χαμηλά επίπεδα με μια σημαντική διάθεση διόρθωσης. Έχουμε υπόψιν μας και το επίπεδο των 1.1779, πρόκειται δηλαδή για περισσότερα από...1000 pips.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειώσουμε οτι αυτό το σενάριο ουδετεροποιείται εάν το cable γυρίσει πάνω απο την ζώνη στήριξης με κίτρινο χρώμα.

Επίσης παρατηρούμε μια αντίσταση στο 1.35 κι ένα κενό ακόμη ανοιχτό. Σημειωτέον οτι τα κενά δεν κλείνουν απαραίτητα πάντα...

Στο επόμενο γράφημα βλέπουμε το TLB σε πώληση και με σημαντικό σημείο το 1.3428. Θα έπρεπε να ανέβει κατά 700 pips για να δούμε μια αλλαγή τάσης, πράγμα το οποίο δεν φαντάζει πιθανό.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να καταλήξουμε οτι εάν επιβεβαιωθεί η τωρινή διάσπαση, τότε είμαστε στην αρχή της κίνησης που προαναφέραμε. Μέχρι τον επόμενο μήνα Μάρτιο υπάρχει χώρος για πτώση, αρκετός.

ίδωμεν….

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video