Κομβικές οι 10.080 για τον DAX

Ενα γρήγορο μάζεμα και επιστροφή σε υψηλότερα επίπεδα το επικρατέστερο σενάριο για τον DAX 30.

Ο DAX βγήκε από το πλάγιο εύρος του καναλιού στο κατώτερο σημείο μ' ένα μεγάλο μαύρο κερί το οποίο γενικότερα δεν συνηθίζει να σηματοδοτεί το τέλος μιας κίνησης. Κατά το διάγραμμα, υπάρχει ακόμα χώρος για πτώση μέχρι και τις 9,959 μονάδες.

Eν τούτοις, τόσο η γραμμή A/D των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη όσο και όλων των μετοχών, βρίσκεται πολύ πάνω από την γαλάζια γραμμή και έτσι μπορεί ακόμα να έχουμε ανόδους. Προς το παρόν ο δείκτης μπορεί να σημειώσει περαιτέρω πτώση αλλά όχι περισσότερο απο τις 9,959 μονάδες.

Στο διάγραμμα μπορείτε να δείτε πως ο δείκτης συναισθήματος βρίσκεται πλέον στην κόκκινη υπεραγορασμένη ζώνη ενώ οι διορθώσεις αυτών των δυο τελευταίων συνεδριάσεων δεν τον έχουν επηρεάσει.

Επίσης μπορείτε να δείτε το πόσο σημαντικός είναι ο ΚΜΟ 200 περιόδων στις 10,080 μονάδες και ως εκ τούτου αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να ενεργήσει σαν δυναμική στήριξη.

Οι μετοχές που βρίσκονται πάνω απ' τον ΚΜΟ 200 τους δεν μας δίνουν κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο.

Γενικότερα θα μπορούσαμε να δούμε τιμές κάτω απο τις 10,000 μονάδες αλλά θα πρέπει να δούμε γρήγορα ένα μάζεμα και επιστροφή σε υψηλότερα επίπεδα

 

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video