S&P 500: Αραιώνει ο αέρας προς τα πάνω...

Τελείωσε η άνοδος? Τι δείχνουν τα Options, και το σύστημα Curtis Faith.

Παράμετροι για τον S&P 500 Index

Τρέχουσες αντιστάσεις: 2073

Τρέχουσες στηρίξεις: 2009; 2055


Χθες ο S&P 500 έδειξε δύναμη και ανέβηκε ξανά πάνω από την ανοδική γραμμή. Δεν πέρασε το υψηλό της Δευτέρας. Έτσι το σενάριο των πτωτικών τιμών μπορεί έχει τελειώσει. Από την άλλη όμως ο αέρας προς τα πάνω αρχίζει να αραιώνει.



Στο πρώτο διάγραμμα φαίνεται ότι δεν είναι μακριά από την ζώνη αντίστασης στις 2073 μονάδες. Ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη τις υπάρχουσες αρνητικές αποκλίσεις στον Nasdaq 100 και Dow Transport-Index. Η άνοδος μπορεί να οφείλεται στην ημερομηνία λήξης την ερχόμενη Παρασκευή. Θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους πωλητές των Call-Option?



Στο δευτερο διάγραμα βλέπετε τα δικαιώματα προαίρεσης τα οποία λήγουν σε δυο μέρες. Το περιθώριο ανόδου είναι έως τις 2070 μονάδες. Τότε ο δείκτης θα βρεθεί μπροστά σε μια δυνατή αντίσταση.Σήμερα το πρωί, το παράγωγο είναι σχεδόν πέντε μονάδες πάνω από την εύλογη αξία του. Έτσι δεν είναι απίθανο να οδηγηθεί προς την ζώνη αντίστασης.



Παρ 'όλα αυτά, η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ είναι ‘τραυματισμένη’. Το τρίτο διάγραμμα δείχνει το σύστημα Curtis Faith, το οποίο είχαμε δείξει πριν μερικές εβδομάδες. Σημαντικές είναι οι διασταυρώσεις των ΚΜΟ 100 και 350 ημερών. Από τα τέλη του περασμένου έτους, υπάρχει ένα σήμα πώλησης. Στο κάτω μέρος του διαγράμματος βλέπετε την απόσταση μεταξύ των ΚΜΟ.

Δεν αναμένεται να κινηθεί προς τα πάνω. Οποιαδήποτε αύξηση των τιμών θα αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Μόνο ένα νέο ιστορικό υψηλό θα μπορούσε να το αλλάξει.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video