Mάχη με τις 1950 μονάδες για τον S&P 500

Η ανοδική διάσπαση της αντίστασης στις 1951 μονάδες, χρήζει επιβεβαίωσης.

Παράμετροι για τον S&P 500 Index

Τρέχουσες αντιστάσεις: 1951

Τρέχουσες στηρίξεις: 1845; 1865-1885; 1900;1920



Ο αμερικανικός δείκτης είχε την Παρασκευή αναστροφή αφού πέρασε την σημαντική γραμμή στις 1951 μονάδες. Το πρώτο διάγραμμα δείχνει το κερί αναστροφής, το οποίο πρέπει σήμερα να επιβεβαιωθεί.





Το ενδιαφέρον είναι ότι η αναστροφή δεν έλαβε χώρα μόνο στην προαναφερόμενη σημαντική γραμμή αλλά και στον ΚΜΟ 52 ημερών του δείκτη Envelope, ο οποίος λειτουργεί ως αντίσταση σε πραγματικό χρόνο. Η υπέρβαση του δεν προκαλεί μόνο αποκόμιση κερδών αλλά αλλαγή της τάσης. Υπάρχει κάποιος δείκτης ο οποίος στηρίζει την αναστροφή προς τα κάτω? Ναι!



Ο Nasdaq 100 δείχνει αδυναμία, όπως φαίνεται στο τρίτο διάγραμμα. Κατάφερε να φθάσει σχεδόν το υψηλό του Ιανουαρίου. Μια αρνητική απόκλιση. Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι το ξέσπασμα προς τα κάτω του Φεβρουαρίου έχει εξουδετερωθεί.  Το ίδιο έχει συμβεί όμως και προς τα πάνω.  Ο στόχος είναι οι 4413 μονάδες. Ωστόσο θα πρέπει στην συνέχεια να δείξει δύναμη, κάτι το οποίο δεν φαίνεται στο γράφημα. Θα πρέπει τις επόμενες δυο μέρες να υπερβεί τουλάχιστον το υψηλό της Παρασκευής. Δύσκολο να συμβεί σήμερα.

Με μια αδύνατη κινέζικη χρηματιστηριακή αγορά και το παράγωγο του S&P σημαντικά κάτω της εύλογης αξίας του, αναμένεται το άνοιγμα της εβδομάδας να είναι ασθενή. Ο ελάχιστος στόχος για την σημερινή διαπραγμάτευση είναι στις 1920-1925 μονάδες, ίσως και περισσότερο. Εκεί θα πρέπει να βρεθεί μια στήριξη.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video