Πώς θα κινηθεί το πετρέλαιο

Έχει φθάσει σε σημαντικές αντιστάσεις, αλλά η μακροπρόθεσμη καθοδική τάση παραμένει ακόμα άθικτη.

Χθες είχε σημαντική πτώση και σήμερα μια μικρή άνοδος μέχρι στιγμής. Η στιγμή είναι ώριμη για να παρουσιάσουμε μια ανάλυση διότι ανέβηκε πάνω από 5 δολάρια από τα χαμηλά στα 26,05$



Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει το χαμηλό στις 12 Φεβρουαρίου. Εδώ και πολλά χρόνια, το αργό πετρέλαιο δείχνει τη ίδια συμπεριφορά. Ένα εποχιακό χαμηλό αυτή την περίοδο και μετά άνοδο έως τις 16 Ιουνίου. Πέρσι το εποχιακό χαμηλό είχε έρθει τρεις εβδομάδες αργότερα. Τις επόμενες εβδομάδες ανέβηκε από τα 44$ έως τα 66$. Να περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά?

Στην τελευταία ανάλυση βρισκόταν σε καθοδική τάση και μόνο η υπέρβαση των 40$ θα άλλαζε τα δεδομένα προς το καλύτερο. Απομένουν άλλα 8 δολάρια. Δεν είναι λίγο και εκτός αυτού υπάρχουν δυο αντιστάσεις στο δρόμο, στα 34,80$ και 37,80$, οι οποίες εμποδίζουν την περεταίρω άνοδο. Με την πρώτη ματιά, η εποχιακή κυκλικότητα φαίνεται να είναι σωστή. Μια άνοδος πάνω από τα 40$ δεν είναι απίθανη, εάν δεν υπήρχε η μακροπρόθεσμη αντίσταση από το 2009 στα 35,2$, η οποία είναι μαρκαρισμένη με κίτρινο στο επόμενο διάγραμμα.



Από τα 34,88$ περνάει και η κάτω ζώνη 200 ημερών, η οποία λειτουργεί ως αντίσταση σε πραγματικό χρόνο. Ο δείκτης Supertrend είναι ακόμα σε πώληση. Πιθανόν να έχει εξαντλήσει τα ανοδικά του περιθώρια.

Το μηνιαίο διάγραμμα δείχνει την μακροπρόθεσμη στήριξη στα 30$. Στο διάγραμμα με την καφέ γραμμή. Εάν έως το τέλος του μήνα γλιστρήσει κάτω από τα 29,5$, τότε τα νέα χαμηλά θα είναι αναπόφευκτα.



Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει τον δείκτη BullnBear, ο οποίος δημιούργησε τον προηγούμενο μήνα ένα Short-σήμα. Τις τελευταίες μέρες διασπάστηκε ανοδικά η γραμμή του ParabolicSAR. Εάν συγκρίνουμε την τρέχουσα κίνηση με την συμπεριφορά στις αρχές του 2015, τότε θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να κινηθεί πλάγια και μετά προς τα κάτω, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.



Η τελευταία εικόνα δείχνει τα δεδομένα COT (Commitment of Traders). Η μαύρη γραμμή στο κάτω μέρος του δείκτη δείχνει το σημείο της κόκκινης ζώνης, το οποίο πρέπει να διασπαστεί για να υπάρξει η πιθανότητα σχηματισμού πυθμένα. Μόνο τότε οι συμμετέχοντες στην αγορά θα έχουν χαλαρώσει τις short-θέσεις τους, ώστε να μπορούμε να αναμένουμε περαιτέρω αυξήσεις των τιμών. Οι μαρκαρισμένες περιοχές στο διάγραμμα τιμών θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Τότε υπήρχαν τεράστια κέρδη για τον μαύρο χρυσό.

Συμπέρασμα: Η εποχιακή κυκλικότητα ήταν μέχρι στιγμής σωστή. Εάν αυτό συνεχίσει και τις επόμενες εβδομάδες, μένει να το δούμε. Έχει φθάσει σε σημαντικές αντιστάσεις. Η μακροπρόθεσμη καθοδική τάση παραμένει άθικτη.

Η χθεσινή είδηση από την Σαουδική Αραβία δεν ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξη, αλλά η αποκόμιση κερδών γίνεται γρήγορα. Εάν αυξηθούν σημαντικά τα αποθέματα στην Αμερική, τότε αναμένονται περαιτέρω πιέσεις στην τιμή.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video