Τεχνική ανάλυση για τον S&P 500

Ο δρόμος προς τα πάνω ανοίγει με υπέρβαση των 1951 μονάδων

Παράμετροι για τον S&P 500 Index

Τρέχουσες αντιστάσεις: 1928; 1951

Τρέχουσες στηρίξεις: 1845; 1865-1885; 1900



Την περασμένη εβδομάδα η αναβάθμιση ενός αναλυτή βοήθησε την IBM να ανέβει στην κορυφή του Dow, όπως φαίνεται και στην πρώτη εικόνα. Η μετοχή ανέβηκε κατά 12 %, ακολουθούμενη από την JP Morgan και την Cisco-Systems.



Όπως φαίνεται στο δεύτερο διάγραμμα η IBM έφθασε σε μια ζώνη πολλαπλών αντιστάσεων. Στο διάγραμμα βλέπουμε το εποχιακό υψηλό και την άθικτη πτωτική γραμμή τάσης. Τις προηγούμενες εβδομάδες τέτοιες γραμμές είχαν γρήγορα διασπαστεί από αντίστοιχες αξίες. Το εάν αυτό συμβεί στην IBM, δεν μπορεί να ειπωθεί. Το επόμενο εποχιακό χαμηλό είναι στις 10 Μαρτίου. Τότε αρχίζουν οι δυο εποχιακές γραμμές να έχουν διαφορετική κατεύθυνση οι δυο εποχιακές γραμμές.



Στο τρίτο διάγραμμα βλέπετε τον δείκτη Envelope και την αντίσταση στα 133$. Ο δείκτης Supertrend είναι ακόμα σε λειτουργία πώλησης. Επί του παρόντος πρόκειται για αντίθετη κίνηση, διότι αναπήδησε στην κάτω ζώνη 200 ημερών. Εάν κλείσει τις επόμενες δυο εβδομάδες πάνω από τα 133$, τότε είναι πιθανόν να είναι η αρχή μιας δυνατής τάσης με κατεύθυνση βόρεια. Ας έρθουμε τώρα στον S&P 500.



Ο αμερικανικός δείκτης βρήκε αντίσταση στις 1928 μονάδες, αλλά ξέφυγε από τα χαμηλά. Το τέταρτο διάγραμμα δείχνει ότι ο δρόμος προς τα πάνω ανοίγει όταν περάσει με κλείσιμο την πράσινη γραμμή στις 1951 μονάδες.


Στο πέμπτο διάγραμμα βλέπετε την σύγκριση του S & P 500 με το Euro σε US-Dollar. Όποτε η πράσινη γραμμή ήταν για περισσότερα χρόνια στο επίπεδο μηδέν,  δεν υπήρχαν κέρδη στον αμερικανικό δείκτη.

Από την αρχή του 2015 το αμερικανικό δολάριο είναι στο χαμηλό επίπεδο ενώ ο δείκτης δεν ανέβηκε. Έχουμε μαρκάρει την περιοχή μεταξύ 2001-2003. Ένα δυνατό δολάριο είναι άσχημο για τις αμερικανικές εταιρίες που εξάγουν και το χαμηλό δολάριο δεν φέρνει αμέσως κέρδη στις εταιρίες. Εάν ενισχυθεί το δολάριο έναντι του Ευρώ, θα έχουμε συνέχεια την πτωτικής κίνησης στον αμερικανικό δείκτη.



Για να ολοκληρώσουμε θα παρουσιάσουμε τα νέα δεδομένα των δικαιωμάτων προαίρεσης. Είχαμε αναφέρει ότι μια αλλαγή της τάσης προς τα πάνω θα έρθει όταν ο αμερικανικός δείκτης περάσει πάνω από τις 1951 μονάδες. Στο έκτο διάγραμμα βλέπετε τα Option του Μαρτίου. Από τις 1950 έως τις 2050 μονάδες βλέπουμε πολλά Call-Option. Θα μπορούσε να ανέβει πολύ γρήγορα όταν περάσει τις 1950 μονάδες. Όσο δεν συμβαίνει αυτό, μπορεί να ανεβαίνει έως τις 1928 μονάδες αλλά να βρίσκει αντίσταση.

Σήμερα το πρωί έχουμε σημαντικά κέρδη στο παράγωγο. Ανέβηκε κατά 11 μονάδες. Θα μπορούσε να διασπάσει την πτωτική γραμμή στο διάγραμμα 4. Έχετε κατά νου ότι κατά τις πρώτες μέρες μετά την ημερομηνία λήξης γίνονται προσαρμογές θέσεων. Από Τετάρτη θα ξέρουμε την πραγματική κατεύθυνση.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video