Πλώρη για... χαμηλότερα βάζει ο S&P

Πιθανόν να έχουμε συνέχεια της πτωτικής τάσης στη Wall σήμερα.

Σήμερα, επανέρχεται η ρουτίνα σε όλες τις αγορές. Η Wall Street είναι και πάλι ανοιχτή μετά την χθεσινή διακοπή.

Σήμερα επίκειται ένα εποχιακό υψηλό το οποίο ακολουθείται από το χαμηλό στις 9 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την χθεσινή αξιολόγηση.



Το παράγωγο ήταν σήμερα το πρωί 34 μονάδες πάνω από το την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Στο διάγραμμα, φαίνεται η πιθανότητα της πτωτικής τάσης. Επειδή την Παρασκευή έχουμε την μικρή ημερομηνία λήξης θα ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία από τα δικαιώματα προαίρεσης.

Το δεύτερο διάγραμμα δείχνει τους όγκους των παραγώγων και δικαιωμάτων προαίρεσης και την αντίσταση στις 1900 μονάδες. Με 3-4 μονάδες πάνω από αυτό το σημείο θα ξεκινήσουν τις καλύψεις. Να θυμάστε ότι πρόκειται για Put τα οποία έγιναν in-the-money και καλύφθηκαν. Τώρα μπορεί να συμβεί το αντίθετο, εάν περάσει πάνω από αυτό το σημείο. Σήμερα εκκρεμεί ένα εποχιακό υψηλό, οπότε το σήμα θα μπορούσε να χρησιμέψει ως αντίσταση - χωρίς καμία αξίωση για την ορθότητα.



Το τρίτο διάγραμμα δείχνει την πρόγνωση στόχου με βάση την ημερομηνία λήξης των τελευταίων 30 ετών σε ανοδικές και πτωτικές τάσεις. Εάν η πτωτική τάση συνεχίσει τότε πρέπει ο S&P 500 να είναι κάτω από τις 1798 μονάδες την επόμενη Παρασκευή, δηλαδή 100 μονάδες χαμηλότερα. Ακούγεται απίθανο, αλλά έχει συμβεί συχνά. Ως εκ τούτου, το παρουσιάζουμε μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Στο διάγραμμα, βάλαμε το σημερινό άνοιγμα στις 1892 μονάδες ώστε να μπορείτε να δείτε την απόσταση στην πράσινη γραμμή.

Συμπέρασμα: πιθανόν να έχουμε συνέχεια της πτωτικής τάσης. Τι θα συμβεί στη συνέχεια, θα το δούμε στην διάρκεια της ημέρας.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video