Πετρέλαιο: Η καθοδική τάση παραμένει άθικτη

Αυξημένη μεταβλητότητα αναμένεται να παρουσιάσουν βραχυπρόθεσμα οι τιμές του «μαύρου» χρυσού.

Πετρέλαιο: Η καθοδική τάση παραμένει άθικτη

Το πετρέλαιο κινεί τις αγορές, ωθεί τους βραχυπρόθεσμους παίκτες στην... «τρέλα». Θα έπρεπε να παρατηρούμε περισσότερο το ενδοημερήσιο διάγραμμα του, και να κάνουμε trading στις μετοχές.

Το γεγονός είναι ότι στο μακροπρόθεσμο διάγραμμα έφθασε στην στήριξη των 30$, και τώρα οι σορτάκηδες γίνονται νευρικοί σε κάθε ανοδική κίνηση. Να κλείσουν τις θέσεις τους και να αλλάξουν σε Long-θέση? Αυτό οδηγεί σε αύξηση της μεταβλητότητας και θα συνεχιστεί για κάποιο διάστημα.


Μια αλλαγή της τάσης ίσως υπάρχει στο βραχυπρόθεσμο επόμενο διάγραμμα, με την εποχιακή κυκλικότητα. Έχουμε παρουσιάσει ξανά το διάγραμμα πριν από εβδομάδες. Τότε είχαμε πει ότι εποχιακό χαμηλό θα έρθει στις 12 Φεβρουαρίου. Μόνο τότε θα μπορούσε να αρχίσει να ανεβαίνει, διότι οι πετρελαϊκές εταιρίες πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες τους για την ‘’σαιζόν οδήγησης’’ στην Αμερική, και πρέπει να αρχίσουν το αργότερο το Πάσχα με την παραγωγή της βενζίνης. Η τάση παραμένει ακόμα καθοδική και μόνο η υπέρβαση των 40$ θα την αλλάξει.


Το επόμενο διάγραμμα δείχνει τον δείκτη Envelope. Εδώ βλέπουμε την ίδια συμπεριφορά όπως και πέρυσι στην κίνηση του Νοεμβρίου, και την κόκκινη οριζόντια γραμμή αντίστασης η οποία ξεκινάει από το 2007. Στην συνέχεια το αργό πετρέλαιο πήγε σε νέα χαμηλά. Επί του παρόντος βλέπουμε το ίδιο. Μόνο που αυτή την φορά είναι η αντίσταση από το 2009 στα 35,2$. Μόνο όταν περάσει αυτό το σημείο για δυο συνεχόμενες εβδομάδες, τότε θα έχουμε αγοραστικό σήμα. Ο δείκτης Supertrend είναι ακόμα σε θέση πώλησης και αλλαγή της τάσης δείχνει μόνο πάνω από τα 42,5$. Συνεπώς όλα παραμένουν όπως έχουν. Η καθοδική τάση παραμένει άθικτη, με αυξημένη πλέον μεταβλητότητα η οποία θα είναι στο εγγύς μέλλον θα υπεύθυνη για την μεγαλύτερη αστάθεια των τιμών στις αγορές μετοχών.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video